Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2010 15:09 - Захар и шафран
Автор: photonik Категория: Изкуство   
Прочетен: 3316 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.01.2010 12:10


Не четете български автори. Сериозно?! Я пак!
В случая нямам предвид моята скромна особа, а нещо съвсем ново и свежо на пазара. Тази книжка беше и последното смислено нещо, което правих през изминалата година. Но тъй като хич не ме бива в благите приказки (друго си е да напопържаш до девета рода), реших да дам думата на издателката Светла Иванова, която с думи кратки да направи едни кратък анонс:

image"Захар и шафран" е книга, която се чете на един дъх!
Талантливата художничка Стела смята, че Бог или Вселенският разум - както и да го наричаме! - ни е предоставил всичко, от което се нуждаем - удобни тела, здрав разум, чувства, които смекчават битието. Изгреви, залези, дъжд, сняг - с какви ли не красоти е дарен човекът на своята планета. Но най-голямото му богатство е, че е ощастливен с дара на свободната воля. Свободната воля му дава възможност да подрежда своя живот, както сам желае. "Помощници" в битката за щастие като "всезнаещия" хороскоп, розовите стени в спалнята, мантрите, повтаряни до затъпяване, не само са нанужни, но са и вредни, защото блокират мисълта. Така разсъждава Стела. Ала сънят, който я спохожда често още от детството, свързва младата жена със съдбите на далечни, непознати хора...
Две повествования преплитат нишките си в дебютния роман на журналистката Джеси-Даниела Кънева "Захар и шафран". Едната ни отвежда назад във времето - в средновековна Португалия. Другата минава през живота на наша съвременничка - умна и красива млада жена със сложна съдба.
Разказът "прескача" от епоха в епоха, читателското ни внимание се спира ту на битието на "осъдената душа" Ещер де Протетуш, ту на житейските лутания на нестандартната, свободолюбива Стела.
А сънят й се опитва да стигне до корена на болезнено-разтърсващите събития, отдалечен и във времето, и в простарнството.
Романът търси отговори на въпросите, които всеки от нас си е задавал - има ли съдба, можем ли да избягаме от онова, което "ни е писано". И ги намира.
Затова след прочита на "Захар и шафран" остава аромат на духовно приключение.


Ми т"ва е. Ако ви е заинтригувала мааалко, можете да откриете книгата в "Български книжици" или "Нисим". Ако пък ви трябва повече инфо за Джеси - ей тукинка . В нейния сайт можете да прочете и части от самата книга.







Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: photonik
Категория: Други
Прочетен: 1405289
Постинги: 140
Коментари: 378
Гласове: 1034
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930