Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2009 13:16 - Хора ли са циганите?
Автор: photonik Категория: Други   
Прочетен: 4650 Коментари: 3 Гласове:
1



В петък една новина се завъртя по медиите и преля в събота надълго и нашироко по печата: 11-годишно циганче родило бебе. Като оставим настрана куриозната част на новината, загадката бе, че това не е новина от криминалната хроника. За да роди това дете, то е забременяло на 10-годишна възраст. А какво следва за секс с 10-годишни деца? Кратка справка в Наказателния кодекс показва следното:
Чл. 151. (1) Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152, се наказва с лишаване от свобода от две до шест години.
(2) Когато деянието по ал. 1 е извършено с непълнолетно лице чрез използване на положение на зависимост или надзор, наказанието е лишаване от свобода до пет години.
(3) Който се съвъкупи с лице, навършило 14-годишна възраст, което не разбира свойството или значението на извършеното, се наказва с лишаване от свобода до три години.

    Както следваше да се очаква, държавата - в лицето на своите компетенни органи - би трябвало да реагира веднага. А те не са никак малко: прокуратура; Държавна агенция за закрила на детето; Дирекция "Социално подпомагане"; Национален съвет за закрила на детето; Комисия за закрила на детето и т.н., и т.н. Няма да изброявам колко министерства и държавни агенции имат представители в тези органи  - който се интересува, може да провери в специалния Закон за закрила на детето.
    Да, ама не. Вместо това вестниците и новинарските репортажи се напълниха с умилителни разкази как се готви сватбата, каква била свекървата, колко я обичал момъкът и пр. Даже в един тв репортаж я питаха дали мисли за второ дете. Доколко трябва да си изтрещял и да смяташ това за нормално, че да го питаш за бъдещите планове по подобряване на прираста?!
    Излиза, че циганите явно не са хора. Защото ако бяха, за тях щяха  да важат българските закони и да имат вземане-даване с институциите, които следят за спазването им. За кучетата например не важат - на тях на 11 години да раждат даже им е малко късно. Нещо повече - медиите, които би трябвало да бъдат освен всичко друго и коректив на обществото, също дават своя дан в тази насока. Преди време един цигански барон омъжи невръстната си щерка - дали имаше и 12 години, и това беше представено с подобаващи репортажи едва ли не като светско събитие за месеца.
Явно има нещо дълбоко сбъркано в нашето общество щом смятаме за нормални неща, които другаде биха били абсурдни. За нас е нормално циганите да раждат още като деца (българите ще ги чака съд), да получават жилища, построени от държавата (българите да си купуват независимо дали имат повече пари от тях), да не плащат потребените услуги (българите като са будали...) и т.н. Но никой не ни е крив. Ние сами, като общество, допуснахме така да се получи, а после се цупим, че циганите били такива или онакива. Така че, ако случайно сте правили секс с малолетна, овреме се сетете да се обявите за циганин. Иначе...

P.S. В интерес на истината се чуха плахи гласове от местни институции, че не е много редно това, ама хайде на бас как ще свърши тази сага.




Гласувай:
1



1. kapricia - :о)))
27.10.2009 13:20
Биологията казва, че са хора. Обаче разни други науки като нищо могат да оборят подобно твърдение в конкретния случай.
Между другото, сагата ще свърши както и миналия път, при майката на 12 години. С царствено мълчание на институциите. Ще се оправдаят, че родителите нямали нищо против, пък нали те носят отговорността... и т.н., и т.н.
цитирай
2. elinora - Ужасно...
27.10.2009 17:15
Дете на 10 години прави секс и това се приема за нормално за техния етнос...На 11 ражда и никой не обвинява никого в педофилие...Нямам думи.
цитирай
3. vihrushka - Знаех си, че трябва първо
27.10.2009 19:37
да чета, а после да пиша :-) Извинявам се за повторението.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: photonik
Категория: Други
Прочетен: 1401975
Постинги: 140
Коментари: 378
Гласове: 1034
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031