Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2009 10:46 - Не се ли намадонства, попе?!
Автор: photonik Категория: Други   
Прочетен: 4264 Коментари: 4 Гласове:
0



imageНе съдете, за да не бъдете съдени;
защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.
А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?
Мат. 7:1-3
Този път ще бъда много кратък - други вече писаха доста и по-добре от мен. Само да обобщя: докато всички българи бяха потресени от трагедията в Охрид и потопени в скръб от жертвите, един отец, готвещ се за патриарх, със зле прикрито злорадство свърза тази смърт с концерта на Мадона, който той заклейми. В смисъл: "аз нали ви казах!"
Единственото име, за което се сещам, всеки пък, като го видя тоз "дядо", е Савонарола. Също горещ християнин и фанатик, създал Християнска и религиозна република” във Флоренция. Под неговото ръководство тълпите са унищожили в т.нар. "клади на суетата" всичко, което ТОЙ е смятал за упадъчно, греховно и суетно: козметика, книги, картини, скулптури, красиви дрехи и т.н. Е, накрая, омръзнал на всички, той също свършва по ирония на съдбата на кладата.
Та, късметът на отчето е, че сега времената не са същите и няма да свърши на кладата. А пък нашият късмет е, че все още сме светска държава и такива като отец Николай (с автопарк на стойност годишната издръжка на един хоспис) няма как да определят нашия живот.



Гласувай:
0



1. анонимен - ?
07.09.2009 12:13
Светиня му не се поколеба да размаха пръст нравоучително. Чудя се обаче, къде беше негова милост през последните години, когато отците се хваща за брадите, водеха си тайно "мажко" и "женско" по избор, но публично се кълняха и заклеймяваха един-друг и си правеха запои като за последно?
цитирай
2. анонимен - Николай
07.09.2009 12:37
Много глупаво изказване от негова страна, но концертът на Мадона с нейната кабала на празника Отсичане главата на Св. Йоан Кръстител се оказа лоша поличба. Хората, с които се случи нещастието, какво общо имат с концерта на Мадона. Или пак любимата колективна вина?
цитирай
3. анонимен - църквата
07.09.2009 12:42
Покрай изказванията на църквата, какво ще кажем за нейното мълчание по повод така нар. донорство на органи? Лекарите решават да прекъснат живота на човек, който не е починал и да използват органите му за други хора, за които твърдят, че им спасяват живота. Трансплантациите са най-скъпоплатените операции, а лекарската суета минава всякакви граници - да се каже, че еди-кой си пръв в България извършил еди-що си. Това не е ли морален проблем - как решават кой да живее и кой не? И как да сме сигурни, че реципиентите с операцията ще живеят по-дълго и по-добре, отколкото без нея? Пари, пари и пак пари.
цитирай
4. photonik - пак за отчето
08.09.2009 11:07
Отец Николай за мен е голямото разочарование от новата вълна в православната ни църква. Предвид възрастта му очаквах, че той няма да е обвързан с тайните служби, както е по-голямата част от висшето духовенство (ако не помните - нашата църква по времето на комунизма се водеше към... МнВР) и ще внесе свежата струя, която да проветри мухлясалите покои на Митрополията.
Но той се оказа изключително консервативен и фанатичен водач, с което вместо да привлича колебаещите се и непосветените, ги отблъсква и отвращава от църквата. Получава се така, че заради 2-3 гръмогласни (и подкрепяни от меко казано спорни бизнесмени) отци се лепва не без помощта на невежи жерналисти петно на цялата православна църква: "Църквата срещу Мадона", "Църквата срещу Хари Потър" "Църквата срещу нам-койси" и т.н.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: photonik
Категория: Други
Прочетен: 1404469
Постинги: 140
Коментари: 378
Гласове: 1034
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930