Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2009 13:20 - Нашистите идат!
Автор: photonik Категория: Политика   
Прочетен: 5515 Коментари: 4 Гласове:
1



imageТе не са нацисти. Не са и фашисти. Те са нашисти - младата смяна на прокремълското движение "Наши”. За несведущите - пълното име на тези момци е Доброволни младежки дружини на Движение "Наши”. В своя собствен манифест те простичко заявяват: "...Сегодняшнее российское общество больно унынием, иждивенчеством, апатией и неспособностью к самоорганизации. ... Мы должны высмеять уныние и иждивенчество. Наше движение должно стать образцом действующего гражданского общества. Хватит слов о защите прав человека. Словоблудие нынешних либералов — худшая реклама демократии...”. Тези дружини бяха създадени още през 2005 г.  а една от основните им задачи - борба с опозицията. Сещате се, че под борба не разбират лепене на листовки и писане на памфлети, а борба в съвсем натуралния смисъл. Новото при тези юнаци е, че вече са решили да издигнат борбата с нездравите елементи на качествено ново ниво - създаването на всерусийска мрежа от дружини. (Материалът за тях в Gazeta.ru ми го подсказа Стойчо - който желае може да прочете пълния текст тук, аз ще се задоволя с кратък преразказ с елементи на разсъждение). За целта в рамките на 3 години трябва да бъдат привлечени 100 000 младежи, главно от криминалния контингент. Целта е тяхното превъзпитание чрез спортни и бойни занимания, след което въоръжени с "травматическо оръжие” (каквото и да значи това) да патрулират по улиците в помощ на милицията. И за да е сигурно, че работата няма да се разсъхне, за създаването и финансирането на тези паравоенни формации ще бъдат предвидени средства на федерално ниво чрез Федералната агенция за работа с младежта. Нещо повече - подготвен е и законопроект, който трябва да се гласува в Думата наесен. Така тези формации ще имат право на униформа, удостоверения, правото да проверяват документи на граждани, да обискират автомобили, да носят газово или травматично (гьостерици?!) оръжие.
   image Звучи красиво, нали? Ще въведем порядък, ще възстановим оптимизма, жить будет лучше, жить будет веселее... Да, ама този филм вече сме го гледали. Преди това бяха черноризците на Мусолини (camicie nere), после кафяворизците на Рьом (SA- Sturmabteilung). Историята показа, че нито от едните, нито от другите произлезе нещо добро - въпреки че появата им също беше с уж с благородните подбуди за патриотизъм, ред, дисциплина и въздигане на отечеството от пепелта.
    Защо ви занимавам с тези щуротии? Защото през 80-те години в СССР вече бяха популярни Солнцевската и Люберецките банди. Сблъсъците между боксьори и самбисти родиха новата руска мафия. Няколко години по-късно челният им опит беше привнесен и тук. В началото на 90-те мутрите се появиха у нас след артилерийската подготовка от медиите, които се вайкаха как заслужилите слава борци са останали на улицата и какво ще правят там.
   image Разграждането на системата при руснаците доведе до обикновено разграбване на богатствата на страната и съсредоточаването на огромен властови и паричен ресурс в много малко, но предварително избрани хора, неминуемо свързани с тайните служби. Няколко години по-късно и това се случи у нас - една сутрин неколцина се събудиха, назначени за милионери.
    Преди няколко години Путин и останалите кагебешници решиха, че играта на демокрация е отегчителна и е крайно време да вземат както цялата власт, така и целият капитал.
    А у нас? Тук... ГЕРБ спечели изборите. Шансът да изберат путинския път е много по-голям, отколкото изглежда на пръв поглед. По-паметливите сигурно се сещат за мотивите, с които ББ напусна системата на МВР през 1990 г. Не беше заради убития от комунистите дядо, а заради... несъгласие с деполитизацията на МВР. Засега ГЕРБ са набедени за десни, но не защото в действителност са такива, а защото там мястото беше свободно - БСП ревниво си пази района. Въпрос на време е червените петна да избият отдолу като ръжда на стар Опел. Неоценим помощник за това може да се окаже и уморатата на голяма част от обществото от прехода. Соцносталгията, въжделенията по твърдата ръка, която да смачка престъпността и да въведе ред никак не са за подценяване. Лудото Яне само с едни приказки за престъпници в камионетки успя да вземе 4%. Нищо че камионетките носят асоциации с априлските нощи на 1925 и септемврийските на 1944 година.
    Остава да видим кой пръв ще се сети да направи паравоенни формирования у нас и да им даде държавна подкрепа. Едва ли ще е Расате - няма нито авторитета, нито организационните качества за това. Едва ли ще е и Волен - семейната фирма "Атака” си работи чудесно и не му трябва да се забърква с организация, която може да излезе от неговия контрол. Остават БСП или ГЕРБ. Младите около Кирил Добрев все още го играят на секси и печени млади социалисти, но дали клокочещият отдолу неокомунизъм няма да избие отведнъж и реформаторските маски да отхвърчат в килера - предстои да разберем. А ГЕРБ...?!
    Поживем, увидем...



Тагове:   нацизъм,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mitternacht - ХАХАХАХА
04.08.2009 13:38
много добре написано :)
Смях смях смях :) Но не се упасявам, че тук може да стане нещо подобно.Тук дори гледат да мачкат подобни формирования.
Поради политически убеждения или друго, мисля, че би имало полза от нещо подобно и качествено направено, тъй като на практика полицията е за смях.И не го мисля само аз.Може би повечето от младежите (които имат нещо в чутурата извън алкохол, дрога и чалга).Та, друго е да има..
Ми...
знаеш какво е било при СА.Виждам, че си добре запознат.
Поздравления за постинга и стила на писане :))
цитирай
2. анонимен - Стойчо
04.08.2009 14:26
какво имаш против Опелите?
цитирай
3. анонимен - Стойчо
04.08.2009 14:28
Снимката е мнооого яка :-)
цитирай
4. анонимен - И. Георгиев
12.08.2009 00:32
Адаш, въпросното травматично оръжие е руско изобретение, което за щастие не е законно у нас и няма разпространение - представи си Макаров, който вместо оловен проектил "плюе" желатинови топчета. С две думи - гадост, както и пропутинската младежка организация в Русия...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: photonik
Категория: Други
Прочетен: 1406847
Постинги: 140
Коментари: 378
Гласове: 1034
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930