Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2018 10:00 - Съветска България срещу България
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 956 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Аз живея в тази пуста България СЕГА, в тези пусти времена. Живял съм и ПРЕДИ. Помня и сравнявам. Отвратителни са няколко неща!

Най-напред комунистите задържаха европейското развитие на България цели 45 години (1944-1989). Две пълни поколения българи са това, драги сънародници! А към тези, дето ще занаизваждат разни статистики, отчетни доклади, програми, книги и т.н., за да доказват колко добре сме живяли ПРЕДИ и колко лошо СЕГА, имам само един въпрос: Ако на 9 септември 1944 година в България бяха влезли американците, а не руснаците, къде щяхме да сме днес в европейската класация на проспериралите държави? По-напред от Гърция най-малкото, нали?! Или ще спорите с историческите факти. Това, че в 1944-та сме станали страна от социалистическия лагер - Съветска България, само ни е отхвърлило назад в развитието. Толкова назад, че днес, вече 30 години след Промяната, още се мъчим “да ги стигнем американците”. Още колко поколения българи ще трябват, за да станем нормална европейска страна? Каквато СМЕ БИЛИ в 1944-та, преди милата Съветска армия да е влязла у нас!

Половин век българите бяхме заставени да работим на общата социалистическа нива. ЗАСТАВЕНИ, разбира се, защото който не е искал или е бил неуверен в посоката, в първите 12-15 години, е бил репресиран от комунистическата власт. (“Репресиран” - каква мека дума за убийствата физически и душевни, грабежите и униженията, причинени от българи комунисти на другите българи!) В следващите 2 пъти по толкова години, убийства с лопати и колове вече нямаше, но убийствата по границите на България с кап.страните никога не са преставали. Даже бяха поощрявани с раздаването на държавни награди на НРБ. Затова пък кражбите на собственост, труд, лично щастие и бъдеще, забраните, подигравките към българите некомунисти станаха задължително ежедневие. Чак до... че и години след преломната 1989...  че и до днес. Аз съм един от свидетелите за това.

В края на 1989-та  и в България стана “ясно като че ще съмне”, че с Комунизма е свършено. А това, освен всичко друго, означаваше, че за престъпленията ще трябва да се плаща. Затова, най-вече, комунистите подло и страхливо захвърлиха Идеи, Символи, Водачи, Мироглед. Захвърлиха ги театрално, за два, три месеца, мислейки САМО за своето конкретно физическо оцеляване. Осигурявано и осъществявано и днес от техните подпъхнати агенти и слуги навсякъде в родината ни. Колко пъти да ги посочвам и изреждам?! Аз съм един от свидетелите за това.

Когато в средата на 1992-ра България стана член на Съвета на Европа, един техен комунистически престъпник (говоря за Стефан Продев) твърдеше в своя вестник „Дума“, че България винаги е била европейска държава и не е необходимо немците, които говорели на немски само на конете си, докато по това време в България Кирил и Методий…“, да ни казват кога сме станали европейци. Наглец, голям поне колкото Гьобелс. Един въпрос, продевци: Като сме били в Европа по комунистическо време защо съществуваше „желязната завеса“ и всеки, който опитваше да я прескочи, беше застрелван от нашите комунисти на границите български? (Впрочем Гьобелс беше осъден от международния Нюрнбергски съд на смърт, само защото е бил отговорен чрез пропагандата си за геноцида над свободните германци, при това без да е убил физически нито един човек. Физически нито един човек, чувате ли драги днешни журналисти!? Чувате, трънки.)

Добре, че нормална Европа ставаше все по-силна и разширяваща се и това позволи също на България да дойде Денят. В 2004-та станахме член на общоевропейската система за сигурност – НАТО, а три години след това в 2007-ма и член на Европейския Съюз. Само след година започна “ерата Борисов” – едно нормално демократично управление, подчиняващо се и ограничавано само от европейските закони на обществено развитие. ТЪКМО ТОВА е най-важната му основна характеристика! Не това, че ГЕРБ е партията, която печели безотказно 11 години вече изборите и не това че Бойко Борисов й е Шефът.

И Волен Сидеров дори, да не говорим за Нинова, би могъл да стане “новият Борисов”. НО трябва да се откаже от братската помощ на великия Съветски Съюз. Което в случая “Сидеров” просто няма как да стане, той е “плод на съветското дърво”. Не си мислете, че той не разбира заплахата “новичок” за себе си. Само че какво да направи? Никой няма да го остави да се “промени”. Такава е играта комунистическа. “Който не е с нас, е против нас!”, казват ленинците. Това е тема за размисъл и на “другата алтернатива Борисова” - Корнелия Нинова. Ако й се размине “съветското дърво”, я чака “стопанката на курника България”. Там, В ТОЗИ ПАРТИЕН КУРНИК няма място за повече от един петел. Ако се появи нов петел, на стария му резват главата. Спомнете си “случаят” Луканов от края на 1996-та.

А нашата игра, българи, е съвсем друга. Ние сме свободни хора. 

Мисля, че в блогът BG трябва да се обсъждат именно такива сериозни неща като разделността на времето в което живеем. Ако ще споделяме какви чувства са ни люляли, докато сме били в планината в съботата и колко пеперуди са ни кацнали на главата, за това си има други форуми. Като социалната мрежа Facebook.

 

Именно защото съм точен човек, се дразня много, когато чета общи приказки и разсъждения по конкретната тема “Съветска България срещу нормална България”. При това злобни. При това внушаващи неверни изводи. Впрочем твърдя, че в така написаните неща не са посочени факти именно, защото ако се посочат, те няма да поддържат тезата на автора. А когато хората, които сами се „навират“ в моето наказателно поле (говоря образно!), се припознаят и продължават да досаждат, сядам и започвам да пиша. Ето така:

Какво още трябва да се случи, за да престанете да се надявате?! Отговорът е прост: Това не зависи от обстоятелствата, зависи от вас самите! Просто трябва да си отворите очите, о, герои на труда. Нормалният свободен човешки свят вече е необратимо настояще, а оттам и бъдеще на нашата Земя. Човекът е така създаден. Не да убива другояче мислещите – “Чрез кръв и барикади света ще променим!”, а да приобщава себе си към другите човеци и тях към себе си – “Всички хора братя стават, щом с крила повееш ТИ.”

Който разбрал, разбрал. Другите? – Другите побесняват. И това не е само у нас. Комунистите в последните години са изритвани не само от България и цяла Европа, а и от целия Свят. Това боли, боли ужасно непредотвратимо. Затова са всичките тези надежди, които Болният Комунист възлага на “джипитата” Путин, Ким Ун, Дзипин... то май други не останаха. В Куба, Венецуела, Бразилия, Сирия, Ливан, Турция дори, мястото за “джипи” се овакантява. Но надеждата, че Божието Възмездие за престъпленията спрямо Човечеството Му не съществува, крепи тези загубеняци. Загубеняци – как другояче да назова онези, които мислят САМО за себе си, пренебрегвайки ДОРИ собствените си потомци. Които ще плащат техните грехове.

Точно тези процеси на инфилтрация на комунизъм в незаразени или недоизлекувани страни от това всемирно зло, дава криле и надежди, включително и на българските комунисти. Вижте ги как изпълзяха от явките си. Вижте озлобените лица на водачите им – партийни, синдикални, работодателски, на „независимите граждански“ еко-, шисто-, атомно-, майчини, синдикални, пенсионерски, гейски ... сдружения, вижте лицата на социолозите им по медиите, както и лицата на водещите далеко не само „сутрешни блокове“, а стигащи до „Q&A“ и „Брюксел 1“ дори;  обърнете внимание на пищовите и факлите, които крият зад гърба си, на списъците, които правят, на думите и на действията им…

Такива „болни и опасни мозъци“  има и в БЛОГ.БГ. Няма да обсъждам “пърдящите по посока на Демокрацията” и “натикващите я във фекалната канализация”, както сами се наричат тези формени глупаци и наглеци. Обаче, когато срещам блогъри, отговорни за мирогледа на подрастващите млади българи – това са учители в образованието (случаят Колчакова), представящи се за дисиденти и носители на демокрация (случаят Босия), независими анализатори от типа на stojneff, mglishev, djani, legna, jivko1128, missana … ми писва. Мисля (писал съм го и друг път), бедата на българския народ, докарала му не една и две беди през вековете е, че той, българският народ, няма смелостта на германския народ например, който забрани с безусловен и еднозначен закон нацизма още в 1945-та. Ако в годините 1989-1992  бяхме забранили със закон практикуването и споменаването на комунистическите нрави, най-малкото сега нямаше хора като Колчакова да учат нашите деца, а хора като Босия да казват на „българите-юнаци“ къде да мятат … домати.

Ако съм толкова остър към конкретните споменати лица, то е не защото виждам в тях комунисти по душа, а защото виждам едни страхливци, които не смеят да застанат зад идеите си. Все едно дали са техни, на предците им или на наследниците им. Затова пишат така аморфно общо, без факти. Затова „стрелят“ по ГЕРБ и Борисов, защото знаят, че само те са опасни за властта на тяхната майка Партията. Така не се гради Империя, драги!

 

В няколко последователни постинги със същото заглавие “Съветска България срещу България”, ще се опитам да разкажа за злобата, омразата, наглостта и простотията в края на краищата, на КОНКРЕТНИТЕ “българи” срещу българите за КОНКРЕТНИЯ шестмесечен период, когато нашата България нашата, онази, която си представяме аз и хората с които мисля еднакво - председателствуваше Европейския Съюз. Това е първият начален постинг.

Нататък ще бъде твърде интересно. Обещавам ви.




Гласувай:
1



1. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
03.04.2018 12:11
Много точен, смислен, достоверен и навременен постинг си сътворил! Истината е най-ефикасното лекарство срещу червената кремълска чума, заразяваща и тровеща духа на българите!
Чест и почитания за написаното!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873344
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031