Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2011 14:19 - Връзка с Неосъзнатото
Автор: bgguru Категория: Други   
Прочетен: 2128 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 01.10.2015 17:01


                                     image

Интуицията представлява прозрение, което не осъзнава стъпките довели до него.


Ако започнете да фокусирате вниманието си върху своите преживявания, независимо какви са те, това ще доведе до осъзнаване на взаимодействието между съзнанието и подсъзнанието ви. Така постепенно ще започнете да усъвършенствате своят опит и ще започнете да разбирате това, което чувствате и какво е неговото значение. Ще станете по-чувствителни по отношение на тялото си. След като се научите да се синхронизирате ще започне да ви става все по-лесно да достигате до нива в съзнанието ви, които дори не сте подозирали, че съществуват. Ще започнете да забелязвате, че сте по-спокойни и с по-развита интуиция.

За да изградите този синхрон, трябва да започнете да забелязвате по-скритите и по-тихи сигнали, изпратени от подсъзнанието. Първо установете своят сигнал за съгласуваност, след като сте се уверили, че можете да разчитате на подкрепата на всички части на своя Аз.

  • Като начало обърнете внимание на всички вътрешни картини, гласове, звуци и чувства, които за вас са „нормални”. След това променете това състояние, като се раздвижите и  започнете да мислите за нещо по-различно.
  • Помислете си за ситуация от миналото, в която сте се чувствали в съгласие със себе си, напълно отдадени на определена задача. Без значение каква е тя, нещо обичайно и приятно ще свърши работа.
  • Сега обърнете внимание на преживяването, което свързвате със състоянието на съгласуване. Какво е то? Обърнете внимание на вътрешните звуци, картини и усещания.
  • Когато вече сте се усетили добре в това състояние, излезте от него и го променете. Направете същото и с три други състояния на съгласуваност.
  • Определете някое усещане, което е присъствало във всяко от тези преживявания и за което интуитивно смятате, че е съвсем характерно за тези състояния на съгласуваност.  Това може да е някакво чувство в тялото ви, определен тон на гласа или пък някоя картина. То трябва да бъде непреднамерено, за да  не можете от една страна да го създадете съзнателно, а от друга страна – да усетите разликата между съзнателното възпроизвеждане и спонтанната му поява като сигнал на съгласуваност.
  • Направете проверка. Опитайте се да възпроизведете основните характеристики, без да имате достъп до състоянието на съгласуваност. Ако успеете, върнете се и вземете друга част от преживяването, като проверите и нея. Ако не можете да го предизвикате съзнателно - значи сте открили своят сигнал за съгласуваност.


Този сигнал ще се появява във всяко ваше състояние на съгласуваност.

Вие няма да можете да го имитирате съзнателно.Той може да  бъде краен или постепенен, а по силата на сигнала можете да определите в каква степен получавате подкрепа от своето подсъзнание. Използвайте този сигнал, когато размишлявате по някакво решение или проект, за да откриете каква подкрепа имате и следователно каква е вероятността да успеете.

Открийте по същият начин и своят сигнал за несъгласуваност. Подберете три ситуации, в които си спомняте, че поне две ваши мнения са се борели за определено решение. Определете звука, картината или чувството, което е било важно и което не можете да възпроизведете съзнателно. Това е вашият сигнал за несъгласуваност. Той може да бъде в различни степени, които да ви информират до каква степен ви липсва съгласие в даденият момент.


Тези два сигнала могат да се превърнат в двама от вашите най-добри приятели........

 

 

 

( Откъс от НЛП тренинга: „Развийте и успявайте с помощта на интуицията си” )

 

 

Предстоящи дати на провеждане: 30ти – 31ви (събота и неделя) юли 2011



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgguru
Категория: Бизнес
Прочетен: 50767
Постинги: 21
Коментари: 26
Гласове: 261
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930